Mässor

2019 års mässor 

OBS Dessa mässor har redan varit

Nolia Trädgårdar, Umeå 24-26 april

Svenska Rosensällskapet deltar med information i monter R6 B. Välkommen!  

Vi kan vara fler; vill du delta mejla /adress-srs.jpg 
eller ring 0739 454 252. 

 

OBS Trädgårdsmässan i Tipshallen Växjö 29-31 mars är INSTÄLLD

Nordiska trädgårdar i Älvsjö 21-24 mars 

Årets tema för mässan är Vild och kontrollerad. På årets trädgårdsmässa utforskar vi den vildvuxna trädgårdsfilosofin och dess motsats, den mer kontrollerade utformningen. Två olika smaker som förenas i kärleken till trädgården.

Som medlem i Svenska Rosensällskapet får du rabatt på inträdet, för dig som medlem kostar det 125 kr (ordinarie pris 190 kr). Förmånen ingår i FOR-medlemskapet och FOR:s samarbetsavtal med mässan. Rabatten gäller en gång per medlem. Se mer i Rosenbladet nr 1, 2019, för hur du ska göra för att få rabatten. 

Läs mer på http://www.nordiskatradgardar.se/

Föredrag från Svenska Rosensällskapet
Irene Nettelbrant
håller föredrag på temat Rosor som står mitt hjärta nära – de med en speciell historia, och Lars-Gunnar Lindberg, om förökning, bland annat.

Mer information om föredrag och tider i det kommande mässprogrammet. Se även vår hemsida www.svenskros.se och mässans egen sida, för adress se ovan.

 

Jönköpings Trädgårdsmässa, Elmia.
8-10 mars 

Svenska Rosensällskapet har en monter på mässan och är där alla dagarna. 

Föredrag
Lördag 9 mars kl. 13.30 – Härdiga rosor
Svein-Oddvar Osen
är ledamot i Svenska Rosensällskapet och aktiv i Sydostrosen, en lokal grupp i Svenska Rosensällskapet. Han är också ordförande i Nordiska Rosensällskapet.  Svein berättar om ett urval av härdiga rosor från de nordiska länderna och om rosen som ett levande kulturarv. Svein-Oddvar har sin trädgård i Torshult, Alsterbro, tre mil norr om Nybro. Där har han planterat ett hundratal odlingsvärda gammaldags rosor tillsammans med andra kulturväxter. Där har han också ett mindre okuleringsfält för rosor på friland. 


Gallicarosen 'Iilampi'. Foto av Inger Kullberg.


Söndag 10 mars kl. 10.30 – En Meny av Rosor

Christer Jonsson
, vice ordförande i Svenska Rosensällskapet och kontaktperson för Sydostrosen, visar bilder och kommenterar olika skönheter i rosornas värld. Vi får också lite skötseltips och kunskap om hur man klipper sina rosor. Christer Jonsson bor på Rosengården i Bäckebo tre mil nordväst om Kalmar i en trädgård med cirka 250 rosor, blandat med pioner, klematis och andra perenner.


'Sutter´s Gold' Foto Christer Jonsson