Skaraborgsrosen

För rosvänner i Västergötland

Obs! Ni som har e-postadress, sänd in den till Helena för att vi ska kunna nå er snabbt med information. Vi träffas ibland lite mer informellt hos varandra för diskussioner och planering och naturligtvis - trevlig samvaro. Sambeställning av rosor är då ofta en punkt på programmet. Ring eller e-posta till kontaktpersonen Helena Verghese Borg för ytterligare information!

Kontaktperson: Helena Verghese Borg
E-post: skaraborgsrosen@svenskros.se

Skaraborgsrosen (postnr 52–54)

Både gamla och nya medlemmar är välkomna till våra träffar i IOGT:s lokal, Drottninggatan 13, Skövde.Fritt inträde för medlemmar. Fika (kaffe el. te + kakor) kostar 30 kr.

Välkomna att delta i våra medlemsträffar!

Program

Söndag 4 februari kl 14.00
Vi träffas i Skövde, Drottninggatan 13 för att bl.a. diskutera våra fortsatta aktiviteter, sambeställa rosor och annat rosprat. Helena presenterar de POM-rosor som nu finns i handeln och kommer att komma ut i en snar framtid.  För att förbereda ev. rosbeställningar är det bra att gå igenom följande hemsidor: http://oulujoentaimisto.net/  (alla rosor är rotäkta. Kontakta Helena för hjälp med översättning) och http://groenloof.stauden-und-rosen.de/index.php?seite=verkaufsliste. Här finns många rosor på egen rot: Veredelt=okulerad, Wurzelecht=egen rot.

Söndag 4 mars kl 14.00
Föredrag av Christer Jonsson
, viceordförande i Svenska Rosensällskapet, om hans rosor och okulering av rosor som han har ägnat sig åt under många år.
Mötesplats: Drottninggatan 13, Skövde.

Söndag 8 mars kl 14.00
Träff med föredrag (föredragshållare inte klar ännu, kolla hemsidan senare). Adress som ovan.

Tisdag 26 juni
Vi besöker Jonsereds trädgårdar.
Samling i Skara kl. 10.00 vid Jula hotell/Mac Donalds för vidare färd till Jonsered.

Torsdag 28 juni kl. 11.00
Besök i två trädgårdar i Skultorp,
Monicas på adressen Brygghusvägen 24 och Marias som ligger intill.

Måndag 2 juli
Vi firar Rosens dag
i Ann-Charlottes och Bengts underbara rosträdgård på Kinnekulle. Närmare uppgifter kommer i nästa nummer av Rosenbladet och på hemsidan.