StockholmsRosen

    För rosvänner i Stockholms län

StockholmsRosen (förening) postnr 10–19, 611–619, 646, 76

Vi är ca 180 medlemmar från den karga ytterskärgården till de lummiga Mälaröarna.

Kontaktperson och ordförande Maria Hjort, Tel: 0703-35 42 38
E-post stockholmsrosen@svenskros.se 
Om du är medlem och vill ha information via e-post, mejla gärna din adress till oss. 

Välkommen att delta i våra medlemsträffar!

Möteslokal
Då inte annat anges i programmet hålls våra möten och föredrag i Studiefrämjandets lokaler i Brygghuset på Norrtullsgatan 12N  i Stockholm. Möten på helger börjar kl 13.00, på vardagkvällar kl 18.00, med insläpp en halvtimme före. På våra möten träffas ros­intresserade och det finns roskort och böcker att köpa, samt kaffe och smörgås eller hembakat bröd. Vid våra möten betalar medlemmarna 60 kr och icke medlemmar 100 kr, om inte annat anges. 

Program 2020 


Torsdag den 19 mars kl 18    Inställt  pga risken för spridning av Coronavirus!

Årsmöte  -  Henrik Morin berättar om äldre kulturrosor i svenska trädgårdar

Henrik Morin är konsulent vid Nationella genbanken och har jobbat med rosor i flera år inom POM vid SLU. Henrik är även verksam med konsultuppdrag inom hela park- och kyrkogårdsområdet. Henrik kommer ta upp hur rosorna kan användas och ger yrkesmässigt perspektiv på rosskötsel och beskärning. Henrik berättar också om det äldre svenska roskulturarvet med utgångspunkt från POM:s landsomfattande inventering. Vi får se exempel på intressanta sorter i Nationella genbankens samling och även fynd från Mälardalsregionen.

Plats: Studiefrämjandet, Norrtullsgatan 12 N.  Kom i god tid, lokalen är öppen från 17.30. Anmälan: Om du vill del av förtäringen anmäl dig till Kerstin Bergman på stockholmsrosen@svenskros.se eller tel. 08-39 52 39 senast fredag 13 mars.
Vi bjuder på något att äta och vin/öl.

 

Årsmöte i Svenska Rosensällskapet den 4 april 2020 i Stockholm

INSTÄLLT PÅ GRUND AV CORONAVIRUSET och kommer hållas vid ett senare tillfälle.

Välkommen till Stockholm och det fagra Kungliga Djurgården lördagen den 4 april kl. 14:00. I samarbete med StockholmsRosen bjuder Svenska Rosensällskapet in till föredrag och samtal om rosor samt årsmöte.

Vi träffas i den unika Skånska gruvan. Höjpunkten under dagen blir föredrag av Michael Marriott, världskänd rosframställare och trädgårdsdesigner. Efter årsmötet avslutas dagen - för den som så önskar med en gemensam middag.

Michael Marriott

StockholmsRosen visar Skansens rosenträdgård på söndag 5 april på förmiddagen. Anmälan till föredrag och middag skickas med e-post till stockholmsrosen@svenskros.se senast 25 mars 2020. - ange namn på deltagaren/deltagarna.

Anmälan till visningen av Rosengården på Skansen tas upp på plats under lördagen.

Årsmötet

Tid: Lördagen den 4 april, 2020, kl. 16:30

Plats: Skånska gruvan, Skansen, för årsmöte, föredrag och middag.

Årsmötet är öppet för alla medlemmar i Svenska Rosensällskapet - medlemskap kan lösas på plats.

Alla som anmäler sig till årsmötet, föredraget och middagen får ett mejl med praktisk information om resvägar, logi med mera.

Michael Marriotts föredrag är öppet för alla. Är du inte medlem kostar föredraget 150 kronor, kaffe och kaka ingår.

Ladda ner hela programmet med all information här

svenska-rosensallskapets-arsmote-4-april-2020-i-stockholm.pdf

Skånska gruvan, Rosendalsvägen 14 på Djurgården.

 

Övrigt  

StockholmsRosen samarbetar med Studiefrämjandet i Stockholms län. 

 
Köp StockholmsRosens kort med rosmotiv

 Se och välj kort här

Det finns 12 olika motiv på dubbelsidiga neutrala kort med beskrivning av rosorna på kortets baksida - se exempel här ovan. Korten säljs i buntar om 4 kort, inkl kuvert. Pris per bunt 40 kr, 2 buntar 80 kr. Alla 12 motiven 110 kr. För porto och emballage tillkommer 36 kr per försändelse. Ange vilka roskort du vill köpa, nr 1, 2 osv - 12, och skicka din beställning till stockholmsrosen@svenskros.se med uppgift om namn och adress. Sätt samtidigt in det belopp som motsvarar din beställning på StockholmsRosens plusgiro nr 42 76 20 - 0. När pengarna finns på kontot skickas korten till dig.