StockholmsRosen

    För rosvänner i Stockholms län

StockholmsRosen (förening) postnr 10–19, 611–619, 646, 76

Vi är ca 180 medlemmar från den karga ytterskärgården till de lummiga Mälaröarna.

Kontaktperson och ordförande Kerstin Bergman, Tel: 08-39 52 39
E-post stockholmsrosen@svenskros.se 
Om du är medlem och vill ha information via e-post, mejla gärna din adress till oss. 

Välkommen att delta i våra medlemsträffar!

Möteslokal
Då inte annat anges i programmet hålls våra möten och föredrag i Studiefrämjandets lokaler i Brygghuset på Norrtullsgatan 12N  i Stockholm. Möten på helger börjar kl 13.00, på vardagkvällar kl 18.00, med insläpp en halvtimme före. På våra möten träffas ros­intresserade och det finns roskort att köpa, samt kaffe och smörgås eller embakat bröd.

Program 2019 

Söndag den 20 januari kl 13

Rosor i Kina

Utifrån besök i Kina visar Else Olsson från Roskraft bilder och berättar om rosor i Kina. Vi får också höra om den stora förändring för rosförädlingen i Europa, som de importerade kinarosorna innebar. Nu kunde man ta fram rossorter som remonterar.

Else Olssons plantskola Roskraft är ju inriktad på rotäkta (barrotade) rosor. Om du har frågor som gäller barrotade rosor finns det tid för det efter programmet.

Plats: Studiefrämjandet, Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N. Portkod får du vid anmälan.

Tid: Föredraget börjar kl. 13.00, kom i god tid, lokalen är öppen från 12.30. Vi bryter för te/kaffe och hembakat vid tvåtiden.

Anmäl dig till Maria Hjort på maria.hjort@sll.se eller 070 335 42 38 senast den 15 januari. Avgift 60 kr inkl. fika.

 

Torsdag den 21 februari kl 18

 Rosgrupper del IV - Centifolia och centifolia muscosa (mossrosor)

Vi fortsätter våra temakvällar om olika rosgrupper. Denna gång är det centifolia och mossrosor. Först en kort historisk exposé. Sedan mer ingående fakta om vad som rent botaniskt utmärker dessa tre grupper. Vi diskuterar även skötsel, härdighet, återblomning och sjukdomar. Bildvisning.

Den som önskar får med sig hem ett litet faktablad om de olika rosgrupperna.

Plats: Studiefrämjandet, Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N.

Tid: Kl. 18, kom i god tid, lokalen är öppen från 17.30. Vi början med att fika och sedan börjar föredraget en kvart över sex.

Anmäl dig till Håkan Kjellin på hkjellin@gmail.com eller 070 216 31 50 senast den 18 februari. Avgift 60 kr inkl. fika te/kaffe och smörgås.

 

Torsdag den 14 mars kl 18 - Årsmöte 

Plats: Studiefrämjandet, Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N.

Program: Vi samtalar om att köpa rosor, i butik eller via Internet, från plantskolor i Sverige eller utomlands. Det blir lotteri och quiz. StockholmsRosen bjuder på något att äta och vin/öl.

Anmälan: Om du vill ta del av förtäringen, anmäl dig till Kerstin på 08-39 52 39 eller e-post kerstin.bergman@propelex.se senast fredag 8 mars.

 

Övrigt  

StockholmsRosen samarbetar med Studiefrämjandet i Stockholms län. 

 

 
Köp StockholmsRosens kort med rosmotiv

 Se och välj kort här

Det finns 12 olika motiv på dubbelsidiga neutrala kort med beskrivning av rosorna på kortets baksida - se exempel här ovan. Korten säljs i buntar om 4 kort, inkl kuvert. Pris per bunt 40 kr, 2 buntar 80 kr. Alla 12 motiven 110 kr. För porto och emballage tillkommer 36 kr per försändelse. Ange vilka roskort du vill köpa, nr 1, 2 osv - 12, och skicka din beställning till stockholmsrosen@svenskros.se med uppgift om namn och adress. Sätt samtidigt in det belopp som motsvarar din beställning på StockholmsRosens plusgiro nr 42 76 20 - 0. När pengarna finns på kontot skickas korten till dig.