StockholmsRosen

 För rosvänner i Stockholms län

StockholmsRosen (förening) postnr 10–19, 611–619, 646, 76

Vi är ca 180 medlemmar från den karga ytterskärgården till de lummiga Mälaröarna.

Kontaktperson och ordförande Maria Hjort, Tel: 0703-35 42 38
E-post stockholmsrosen@svenskros.se 
Om du är medlem och vill ha information via e-post, mejla gärna din adress till oss. 

Välkommen att delta i våra medlemsträffar!

Möteslokal
Under hösten 2021 kommer vi att ha våra medlemsmöten i Birkagården Karlbergsvägen 86 i Stockholm. Mer information i mail inför varje aktivitet.

Program 2021 

Måndag 25 oktober 2021 kl 18

Kordes- och Tantaurosor 

Alla har vi väl tjusats av David Austin och hans vackra och epokgörande rosor, men sanningen är ju att vi är flera rosvänner i Stockholmsområdet som inte alltid lyckas få till det med dessa skönheter. Ofta glömmer vi att det finns robustare alternativ, till exempel många vackra och blomvilliga rosor från de tyska rosfirmorna Kordes och Tantau.
Lars-Gunnar Lindberg från Sydrosen har ofta besökt dem på plats och visar bilder och berättar mer om deras rosor – både gamla trotjänare och nyare sorter.

Anmäl dig till stockholmsrosen@svenskros.se  senast 21 oktober


Onsdag 24 november 2021  kl 18 

Klätterrosor och rosstöd 

Vi fortsätter vår exposé över olika rosgrupper. Nu harturen kommit till klätterrosor. Mötet inleds med en presentation av äldre och moderna klättrare. Sedan visas bilder på olika typer av stöd för att få dessa rosor att exponeras så vackert och praktiskt som möjligt.

Anmäl dig till stockholmsrosen@svenskros.se  senast 20 november

 

 

Övrigt  
StockholmsRosen samarbetar med Studiefrämjandet i Stockholms län. 

 
Köp StockholmsRosens kort med rosmotiv

 Se och välj kort här

Det finns 12 olika motiv på dubbelsidiga neutrala kort med beskrivning av rosorna på kortets baksida - se exempel här ovan. Korten säljs i buntar om 4 kort, inkl kuvert. Pris per bunt 40 kr, 2 buntar 80 kr. Alla 12 motiven 110 kr. För porto och emballage tillkommer 48 kr per försändelse. Ange vilka roskort du vill köpa, nr 1, 2 osv - 12, och skicka din beställning till stockholmsrosen@svenskros.se med uppgift om namn och adress. Sätt samtidigt in det belopp som motsvarar din beställning på StockholmsRosens plusgiro nr 42 76 20 - 0. När pengarna finns på kontot skickas korten till dig.