Sydorstrosen

Kontaktperson Christer Jonsson
E-post sydostrosen@svenskros.se

Sydostrosen postnr 32–39, 55–610, 621–624

Vill du veta mer kontakta Christer. 

Välkommen att delta i våra träffar!

Program

Söndag 18 mars kl. 14.00-ca17.00
Tematräff om rosgrupper.
Sydostrosen inbjuder till en introduktion av vackra och odlingsvärda Alba- och Gallica (provins)-Gruppen. Vi planerar att göra några tematräffar om de olika rosgrupperna. Nu börjar vi med Alba- och Gallica-Grupperna . Det blir en kort genomgång av rosornas historik och om vad som utmärker dessa grupper i botaniken.  Vi diskuterar skötsel, härdighet, blomning och sjukdomar. Naturligtvis kommer vi att visa bilder på utvalda skönheter! 
Plats: Hembygdsgården (intill kyrkan) i Ljungbyholm.
Fika erbjuds till självkostnadspris i pausen.
Föranmälan till Christer Jonsson senast måndag den 12 mars.

Lördag 21 april kl. 13.00
Beskärning av rosor i Norhagen
– Christer Jonsson håller i sekatören och visar några enkla grundprinciper när det gäller beskärning av olika rosor. Medtag fikakorg, något att sitta på samt kläder efter väder. Välkomna!
Plats: Inger Lundström, Norhagen,  Lemnhult 2, Korsberga; Skyltat från väg 125.

Lördag 9 juni kl. 13.00
Försommarträff i vackra Sunnerskog. Lars Johan Lindqvist guidar i sin trädgård bland art- och tidigblommande rosor. Medtag fikakorg, ngt. att sitta på samt kläder efter väder. Varmt välkomna!
Plats: Lars-Johan Lindqvist, Sunnerskog 8, 574 91 Vetlanda; Skyltat från väg 47 samt 125.


Måndag 2 juli
I år firar vi Rosens Dag
vid Ölands Museum Himmelsberga, Öland. Mer information om klockslag och programpunkter kommer i Rosenbladet nr 2 och här.


Tisdag 3 juli kl. 18.00
Rosenvandring i Kristianopel under ledning av Christer Jonsson och Monica Björklund m.fl. från Sydostrosen. Samling vid Norra Bastionen. Vi börjar i före detta Rosengården, vandrar genom byn och tar en rundtur på kyrkogården, som är berömd för sin unika samling av gamla rabattrosor. Kvällen avslutas med kaffe/te och dopp inne i en trädgård nära kyrkan. Pris: 40 kr (då ingår förtäring samt en lott på rosor).